Råsjokolade

Rå sjokoglede
Til ca 30 konfektformer
4 ss rå kakaosmør hakkes opp
3 ss ekstra virgin kokosfett
4ss råkakaopulver
Søtstoffene:
2 ss palmesukker
1ts stevia
Noen dråper ektevanilje essens
For at den skulle bli enda sunnere hadde jeg oppi
2ss pure rice brand
1 ss lecithin pulver
3 ss avskallede hempfrø for å få inn proteiner, omega 3,6 og 9.
Smelt kakaosmør og kokosfett i vannbad (ikke over 40C, da ødelegges alt det sunne i produktene)
Bland det tørre i en bolle, hell den flytende blandingen over og rør til en jevn masse.
Hell massen i former og la stivne. Jeg satte den ut i minusgrader et kvarter.
Bare sånn ca oppskrift, tar det litt på slump. Kokosoljen gjør den mykere, kakaosmøret hardere.
Må oppbevares i kjøleskap!

Juice

Slik lages juice!

Juice anses som «sunt» og en
finner derfor juice på de fleste
frokostbord. Dessuten er juice billig.
Den koster ikke mer enn rundt 7 kr
literen. Imidlertid kan vi lese på
emballasjen at det går med 2 kg
appelsiner for å lage 1 liter juice,
men 2 kg appelsiner koster jo minst
25 kr i butikken?
Her er det noe
som ikke stemmer.

Før juicen ender opp på ditt
forkostbord har appelsinene blitt
plukket av underbetalte arbeidere
på appelsinplantasjer rundt om i
verden. Deretter blir vannet i frukten
fordampet for å få et konsentrat,
som dypfryses. Dette eksporteres
jorda rundt til Norge, hvor vann
tilsettes.
Den ferdige «juicen» kan
tilsettes sukker og konserverings-
midler. Avslutningsvis pasteuriseres
«juicen» og pakkes i hendig
pappemballasje med lang hold-
barhet.
Det er få vitaminer som
overlever denne prosessen, og for
å bøte på dette kan det tilsettes
kunstige vitaminer.
Når du kjøper
juicen er den allerede mange
måneder gammel og kan stå
uåpnet i årevis uten å tape den
kunstige smaken.
Ønsker du deg en solid dose C-
vitaminer på morgenkvisten, bør du
heller kjøpe deg en fruktpresse og
presse frukten selv!