Stevia

Jeg har blitt bare mer og bevist på at alt det vi pakker i oss ikke er bra for oss. Jeg har oppdaget Stevia.
-Stevia har vist seg å motvirke tannråte, tretthet, høyt blodtrykk, diabetes, overvekt, nedsatt bukspyttkjertelfunksjon, hjerteklapp og sug etter alkohol, tobakk og andre stimuli.

-Noe av det som gjør stevia så interessant er at det til forskjell fra andre naturlige søtstoffer er helt uten kalorier, og vil derfor ikke medføre økte blodsukkerverdier. Det vil heller ikke fungere som næringsstoff for bakterier og gjærsopper i fordøyelsessystemet.
-Det er en kjensgjerning at forbrukernes helse og interesser gang på gang blir satt til side til fordel for de mektige næringsmiddel- og medisinfirmaenes interesser.
Mitt første forsøk var å bestille frø fra  http://www.leuthens.no/

Jeg fikk mine små frø, fikk dem til å gro å bli bittesmå planter. Bladene smakte bittersøtt. Jeg fikk ikke til å bruke dem til noe fornuftig, og til slutt døde hele planten i mangel på nok stell.

Mitt neste forsøk var å handle stevia fra en norsk nettbutikk, det eneste jeg fant var tørket grønn stevia. Jeg forsøkte den i te og det var ikke godt, det smakte bitter lakris. Så lagde jeg eggedosis med det i….hrk, det var noe av det ekleste jeg har smakt….. Den var vel strengt tatt beregnet på kosmetisk bruk….
Nei, jeg forsket videre og oppdaget at jeg måtte kjøpe i utlandet, hvit stevia.
Jeg lette meg frem og fant nettbutikken  http://www.iherb.com/ 

Der finnes det veldig mange typer, jeg fant en type som jeg likte Nustevia, den finnes også uten kalorier og karbohydrater, både som dråper, pulver, posjonspakker og i tabletter. Og det beste med den er at den smaker godt, bare søtt, ikke den vemmelige lakrissmaken.
Og det er veldig drøyt i bruk, det varer evig tror jeg.

Jeg utvider stadig bruksområdene, startet med det i te, nydelig i grønn te. I vaffler og lapper. I frokostblandingen og havregrøten. Jeg har ikke brukt det i baking ennå, men kommer til å forsøke det etterhvert også!

Er du på jakt etter god og billig stevia så finner du den på Iherb!