Råkakao

Økologiske, rene, rå kakaobønner som er langtidstørket og ikke tilsatt noen kjemikalier. Mange uavhengige undersøkelser fra forskjellige universiteter viser at mørk sjokolade har en god helsebringende effekt på kroppen vår. Dessverre er sjokoladen også industrialisert og fylt med kjemiske aromaer og store mengder sukker. Logikken er derfor klar med hensynet til å spise rene, rå kakao.
Rå Kakao anses for å være et terapeutisk middel og inneholder svært mange stoffer det er kjent vi ofte får for lite av i kosten vår og andre velgjørende stoffer.
Ren rå kakao inneholder mye av stoffet theobromin, som er et sterkt flavanoid og inneholder polyfenoler som virker utvidende på blodårene. Kakao er kjent gjennom flere uavhengige studier ved forskjellige universiteter og bevist å være gunstig for hjerte og blodsirkulasjon og er utmerket med hensyn til kolesterol og blodtrykkssenkende.
 Ren Rå Kakao kan også males i kaffekvern og blandes med frukt, eller bakes inn i sjokoladekake, sjokoladedrikk, osv. og kan gjerne nytes sammen med nøtter, rosiner, goji, chilli eller annen frukt.
Kakao ligger øverst på verdenstoppen blant hvilken som helst matvare med sine utrolige mengder med antioksidanter; hele 95 500 ORAC pr 100 gram rå kakaopulver! Det er langt høyere enn også blåbær og andre kjente antioksidantrike matvarer.
– Kakao inneholder også svært mye magnesium, kanskje mest i verden, en av våre viktigste alkaliske mineralressurser som er nødvendig for over 300 av kroppslige prosesser.
– Kakao er også en god kilde til jern, faktisk inneholder en porsjon kakao (28 gram) hele 314 % jern av den amerikanske Anbefalte Daglige Inntak!
– Kakao inneholder dessuten også betydelige mengder krom, mangan, sink, kopper, vitamin c, omega 6, fenetylamin, anandamid, tryptofan, serotonin, fiber, caffein og teobromin
Reduserer høyt blodtrykk: Forskning fra University Hospital of Cologne i Tyskland, viser at Rå kakao bønner hjelper med å balansere blodtrykket. Kakao er det sterkeste naturlige antioksidant vi kjenner, og den store mengde flavanoider som dette inneholder virker utvidende på blodårer og derfor minsker faren for åreforkalkninger og virker reduserende på både det systoliske og diastoliske blodtrykket. Kakao med mye flavanol kan forebygge hjerte- og karsykdommer, skriver Forskning.no.
Hjelper hjertet: En studie ved University of California viser at flavanoider er bra for hjertet. Flavanoid kan også redusere risikoen for blodpropp. Kakaobønner har en biokjemisk effekt som reduserer sjansen for at blodet klumper seg, noe som kan være dødelig dersom en klump former seg og blokkerer en sentral blodåre, slik at at man får hjerteinfarkt, sier Professor Diane Becker ved Jogn Hopkins University hvor det er gjort store stiduer rundt dette temaet.
Energigivende: Litt Rå kakao hver dag kan hjelpe mot kronisk tretthet. Forskning ved Hull York Medical School i Storbritannia, viser at stoffet polyfenol, som er i Kakaobønner, påvirker hjernen, slik at du føler deg mer våken og hjelper mot myaalgisk encefalopati (ME), som er kronisk tretthetsyndrom.
Forbedrer blortilførsel til hjernen: Ifølge en professor ved University of Nottingham kan kakao med mye flavanol øke blodtilførselen til hjernen, hvilket også reduserer fare for åreforkalkninger.
Bra for humøret: Kakao frigjør endorfiner og serotonin i hjernen hvilket gir oss en bedre hverdag.
Hjelper blodårene: Daglig inntak av kakao forbedrer blodårenes funksjon, viser en undersøkelse publisert i Journal of Hypertension.
Bra mot osteoporose: Kakao kan redusere risikoen for beinskjørhet. Forskere fra Oklahoma State University hevder at polyfenolene i Kakao styrker beina i perioden etter at man har spist det.
Bra for kolesterolet: Rå kakao reduserer det dårlig kolesterolet og øker det gode kolesterolet.
Bra for diabetes 2: Det reduserer insulinresistens for type 2 diabetes.
Forlenger livet: Kakaobønner kan forlenge livet, ifølge en undersøkelse fra Harvard School of Public Health som viser at sjokoladespisere i gjennomsnitt lever lenger enn andre.
Bruksanvisning
Spis ca 10 rå kakaobønner daglig som de er. Kan males med kaffe- eller mandelkvern og blandes med Agavesirup og kokos til en deilig sjokolademasse.
Malte kakaobønner kan også blandes med fruktmousse og and