1 måned med forsett

Ja, da tar jeg oppsummering etter en måned i mitt eget strenge regime.

ikke alt har gått etter planen, det kan jeg i allefall starte med å si.
1. Trening.
Nei, der har det ikke skjedd store greiene gitt, jeg har hverken trent styrke eller forsøkt meg på å løpe. Men det er da fremedeles mulighet for å starte , får trøste meg med det. jeg ramlet helt av styrketreningen i fjor sommer, det kan gå veldg fort det, å ramle av.
Så fra å trene styrke 3-5 ganger i uka og ha abstinenser dager uten trening, bli rastløs på kvelden om jeg trente på morningen i stedet for kvelden. Trodde virkelig ikke set skulle skje, men det gjorde det.
2. Shoppestopp.
Der går det bra, jeg har ikke kjøpt noe som helst utover det nødvendige. Jeg har handlet  nye bukser til de tre største guttene på salget. Og en genser hver ttil de to største. Det var nødvendige kjøp, og jeg har godkjent det!
Jeg har kjøpt små vedposer som jeg har planer om å bruke til handleposer, gode og kraftige er de. Jeg kjøpte gjenbruksposer på Rema i fjor, men de røk hanken etter ett par ganger, så derfor satser jeg på noe skikkelig robust som tåler at jeg sleper med melk til en hel gjeng kalver.
Jeg har ikke bleiebarn lenger, så plastposene hoper seg opp i skapet mitt, jeg kaster jevnlig stappfulle poser fyllt med poser, ikke er det noen vits i å kjøpe ekstra søppel heller.
Så nå gjelder det bare og huske å ha dem med, skal forsøke å ha dem tilgjengelig i bilen.

Så sånn ligger det ann når Januar avsluttes, satser på at jeg blir bedre på trening og at fortsetter like bra på shoppefronten når Februar tar til!

Verneverdig mat

I går tok jeg tak i det store matlageret mitt under kjellertrappa. Der står en stor fryser som vi kun bruker det øverste 20 cm i. Så det er alltid litt trangt i fryseren vår på grunn av overnevnte grunn.

Vi har heller ikke fått igjen fryserlokket på skikkelig vis de siste månedene.
Det er nok husets største gutter som mest sannsynlig har en god del av skylden for når de er på isjakt og slenger igjen lokket med en pose grønnsaker eller et halvt brød i klem..
Nå har jeg fått jobben gjort, og det er god plass. Fant en god del historisk mat nedi der, deriblant en kalkun som vi hadde planer om å steke på ettervinteren for 2 år siden.
Det er godt synlig at jeg er veldig glad i å lage smoothie, så glad i det har jeg vært at jeg fant 12 poser med frosne bringebær og 5 med blåbær, og enda noen med bjørnebær. Ser ikke ut som det er noen fare for å ikke få dosen sin med friske bær her i huset på ei stund.

Nyttårsforsetter

Dette er mitt bli et mer fornuftig menneske nyttårsforsett 2014:
Jeg innfører sterk kjøpereduksjon.
Jeg har for eksempel ca 10 ganger så mye klær og sko som jeg trenger, og da føler jeg det er unødvendig både pengemessig og etisk og kjøpe mer. Jeg liker det meste av det jeg har også!!
Så selv om jeg ikke finner noe under mine dypdykk i skapet når jeg skal finne ett antrekk til en anledning, ja så har jeg vel egentlig det jeg trenger likevel ….
Det hadde nok ikke hjulpet uansett, for det sitter i hodet, det å ikke finne noe som sitter bra og passer til anledningen. Hos meg iallfall! Så der er det full brems så det gneller her i huset.

Har alt jeg trenger av ting og tang også! Nesten i allefall, mangler mandelkvern når jeg tenker meg om.
Jeg har en stor glede og lidenskapelig hobby i lavkostoppussing og gjenbruk, så mine elskede loppemarkedturer kommer jeg til å fortsette med!

Alt i alt her nå er at mine anskaffelser og innvisteringer skal bære preg av gjennomtenkthet og behov, og ikke kjøpe bare for å kjøpe!
Mitt andre nyttårsforsett er vel litt værre for meg, jeg har lyst til å få bedre kondisjon, for den er helt på sofaen! Jeg liker ikke kondisjonstrening, så, dette blir tøft….