Til ettertanke

En professor sto foran filosofiklassen sin med noen ting. Da timen begynte, tok han, uten å si et ord, fram et veldig stort og tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen sin om glasset var fullt, og de var enige om at det var det.
Så tok professoren fram en kasse småsten og begynte og helle dem ned i glasset. Han ristet lett på glasset, slik at småstenene fordelte seg mellom golfballene. Deretter spurte han igjen klassen om glasset var fullt. Nok en gang mente klassen at det var fullt.
Deretter tok professoren fram en kasse med sand og helte det opp i glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende rommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt? Klassen svarte enstemmig “ja”, og deretter tok professoren to kopper kaffe og helte begge to ned i glasset, noe som effektivt fylte hulrommene som var mellom sandkornene.
Studentene lo.
-Nå, sa professoren da latteren var stilnet. – Forestill dere nå at dette glasset representerer livet deres. Golfballene er de viktige tingene: familien deres, kjærester, barn, helse, venner og yndlingshobbyer – de tingene som, selv hvis dere mistet alt annet, fortsatt ville gjøre livet deres fullkomment. Småstenene er de andre tingene som betyr noe, sånn som jobb, hus, bil og så videre. Sanden er alle de andre småtingene.
Professoren fortsatte: -Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småstenene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi på små, ubetydelige ting, får dere aldri plass til de tingene som er viktigst for dere. Vær oppmerksom på de tingene som er kritisk for deres lykke. Lek med barna deres, pass på helsen. Inviter kjæresten på middag. Ta enda en runde på golfbanen.
Det vil alltid være en tid til å gjøre rent huset og å ordne avløp. Ta dere av golfballene først – de tingene som virkelig betyr noe. Få styr på det du prioriterer, resten er bare sand.
En av studentene rakk opp hånda og spurte hva kaffen representerte? Professoren smilte: -Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise at selvom livet ditt synes å være fullt, så er det alltids plass til et par kopper kaffe sammen med en venn.

Min holdning, mitt liv

  • Å være så sterk at ingenting kan forstyrre min sinnsro.
  • Å snakke om helbre, lykke og fremgang til hvert menneske jeg møter.
  • Å få alle mine venner til å føle at det er noe verdifullt i dem.
  • Å se den positive siden av alt og la min optimisme bli virkeliggjort.
  • Å tenke kun på det beste og arbeide kun for det beste og forvente kun det beste.
  • Å være like entusiastisk over andres suksess som jeg er over min egen.
  • Å legge bak meg fortidens feiltagelser og komme videre til fremtidens større oppnåelse.
  • Å ha en glad holdning til enhver tid, og gi et smil til hvert levende vesen jeg møter.
  • Å bruke så mye tid på å forbedre meg selv, at jeg ikke har tid til å kritisere andre.
  • Å være for stor til bekymringer, for god til sinne, for sterk til frykt, og for lykkelig til å tillate presset fra problemer.

Ikke glem at dette er første dagen i resten av ditt liv!

Lille engel

Det ufødte barn
svever under himmelen
med sin engel
på vei til jorden
Det svever over moren
og venter
til tiden kommer
Frøet til menneskelivet spirer
i pikens kropp
det skjedde for fort
hun kan ikke ta det imot
og det blir tatt bort
mens hun hvisker
Tilgi meg lille venn
Visst blir barnet litt trist
men ingen fordømmer
og barnet drømmer
om neste gang
det får en sjanse
Nå vil det danse
til englenes sang
og engelen følger barnet hjem
mens det hvisker
Jeg kommer igjen